Profesyonel pazarlama, artık hızlı bir şekilde müşteri kazanmak isteyen herkes için bir zorunluluktur. Dijital pazarlama, ister sosyal medyada, Google’da, bloglarda veya daha fazla kişiye ulaşmak için e-posta pazarlaması ve diğer birçok araçla yapılsın, her zamankinden daha önemli.
Çevrimiçi pazarlama statik bir şey değildir, ancak hızla değişir. Dijitalleşmenin bütün noktası budur. Bu nedenle, insanların her zaman dijital pazarlamayı daha etkili, çeşitli ve başarılı hale getirmek için yeni yollar bulmaları şaşırtıcı değil.
Geofencing, bu yeni araçlardan birinin adıdır. Bu nedir ve sizin için ne gibi iyi şeyler yapabilir?
Geofencing nedir?
Geofencing, potansiyel müşterileri mevcut konumlarına göre belirlemek için akıllı telefonlarını kullanan konum tabanlı pazarlamanın bir bileşenidir. Lokasyon odaklı, müşteriler girer girmez belirli reklamların tetiklendiği önceden tanımlanmış bölgelerde gerçekleştirilir. Bu, örneğin push mesajları, mesajlaşma hizmetleri veya e-postalar aracılığıyla yapılabilir.
Geofencing nasıl kullanılır?
Geofencing çoğunlukla sabit şirketler tarafından kullanılır. Bunlar mağazalar, restoranlar ve servis sağlayıcılar gibi şirketler olabilir. Gerçek hayatta coğrafi eskrim, bir işletmenin bulunduğu yerlerin etrafına sanal çitler koyarak çalışır. Potansiyel bir müşteri bu alana girdiğinde hemen telefonuna bir mesaj gelir.
Ancak bunun gerçekleşmesi için kullanıcı belirli bir uygulamayı indirmiş ve bildirimleri kabul etmiş olması gerektirir.
Geofencing ile ne elde edilecek?
Geofencing’in amacı basittir: bir yerin yakınında bulunan kişilere mesaj göndererek onları bu konuda bilgilendirmek ve ideal olarak onları satın alma yapmaya veya orada sağlanan hizmetleri kullanmaya ikna etmek.
Bu aynı zamanda geofencing’in başlıca avantajlarından biridir: potansiyel müşterilere, tanıtılan ürün veya hizmetleri anında satın alabilecekleri bir işletmenin yakınındayken doğrudan reklamlar sunulur.
Ayrıca coğrafi eskrim, rekabet gücünü artırmak için mantıklı bir seçimdir: Bir müşteri rakip bir kuruluşa gidiyorsa, onları durdurmak ve kendi şirketinizden satın almaya ikna etmek için coğrafi eskrimden yararlanabilirsiniz.
Geofencing bu nedenle çok yönlüdür ve nispeten kolay bir şekilde kullanılabilir.
Sosyal Medyada Geofencing teknikleri kullanılabilir mi?
Geofencing, Facebook, Instagram ve Snapchat gibi popüler sosyal medya platformlarında uygulanmasıyla da geniş çapta tanınmaktadır. Örneğin sosyal medya, belirli bir alanda yer alan hedef kitleye doğrudan yönelik reklamlar gösterebilir. Günümüzde insanların sosyal medyada geçirdikleri önemli miktarda zaman göz önüne alındığında, bu, daha fazla müşteri çekmek için etkili bir yaklaşımdır.
Snapchat’te, yalnızca belirli konumlarda ve sınırlı bir süre için görünen özel filtreler oluşturabilirsiniz. Bu aynı zamanda kullanıcıları mevcut ürünler, hizmetler ve etkinlikler hakkında bilgilendirmenin etkili bir yoludur.
Geofencing ile hedeflenen pazarlama kolaylaştı
Böylece, coğrafi çitin çok esnek olduğunu, hedeflere odaklandığını ve kullanımının kolay olduğunu görebilirsiniz. İster farklı sosyal medya sitelerinde, Google Ads’de, ister belirli uygulamalarda ve harika coğrafi eskrim pazarlaması için diğer yollarda kullansınlar, hemen hemen her işletme bu harika teknolojiden çok şey elde edebilir.
Geofencing, ürün satışlarını artırmanıza, hizmet reklamlarını optimize etmenize ve potansiyel müşterilere erişiminizi genişletmenize yardımcı olabilir. Bu teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekir, kesinlikle yeniliklerden ve kullanım şeklinden mutlaka kendi işletmeniz için kendinizi geliştirin.